Kringsjaa er en offisiell distribusjons- og samarbeidspartner av MHB som leveres verdens slankeste dør- og vindusprofil.

MHB er en nederlandsk vindusprodusent, med håndsveisede profiler hvor alt lages på mål etter kundens ønske. Fasadeprofilene er 30 mm brede med en termisk brutt stålprofil. MHB har to profiltyper SL30 ISO og Classic ISO. Sammenliknet med standard aluminiumsprofiler er MHBs profiler både slankere og sterkere, og kuldebrobryteren av forsterket fiberglass gjør at systemet klarer U-verdier ned til 0.7 W/m2K.

MHBs profiler egner seg ypperlig ved renovering av bla. eldre verneverdige bygg. og vi har ved flere større prosjekter fått godkjent dette produktet av riks- eller byantikvar. Vi anbefaler ofte å bytte stålvinduer, men i de tilfellene hvor originalvinduet for eksempel er av tre eller har blyglass som er vernet og ikke kan byttes fungerer MHB utmerket som varevinduer.

Med MHB kan vi kopiere det meste av gamle vinduer og samtidig tilfredsstille dagens u-verdi krav, det er den foretrukne glasstykkelsen som bestemmer profildybden og dermed også u-verdien.

Profilene kan leveres både med glasslister eller klargjort for kitt, samt gjennomgående og pålimte sprosser.

Her er en MHB fasadeprofil sammenlignet med en av aluminium, disse to profilene har samme styrke.

SL30-ISO

Verdens slankeste dør- og vindusprofil

Objekt: Villa i Gelderland
Arkitekt: Pieter Oosterhout Buro voor Architectuur BNA B.V.
MHB: SL30-ISO®
Objekt: Hus i Humpolec, Czec Republic
MHB: SL30-ISO®

Classic ISO

Kan benyttes til for eksempel renovering av eldre verneverdige bygg. Med MHB kan vi kopiere eksisterende vinduer 1:1 og levere fullisolert.

Objekt: Ombygging av låve
Arkitekt: A. Kwaaitaal, Nijmegen
MHB: Classic-ISO®
Objekt: Modernist Bauhaus
Arkitekt: Brenne Architekten
MHB: Classic-ISO®

SL30

Interiør dører, vinduer, fasader og foldedører med ett lags glass

Objekt: Potgieter skole
Arkitekt: AAYU Architecten
MHB: SL30®
Objekt: JIP
Arkitekt: Mulders van den Berk Architecten
MHB: SL30®